Keçiboynuzu

21.04.2024
334
Keçiboynuzu

Keçiboynuzu bilimsel adı Ceratonia siliqua olarak bilinen ve, ekonomik ve terapötik önemi yüksek bir Akdeniz ağacıdır. Meyvesi bakla benzeri, kahverengi ve tohumlardan yapılmıştır.

Keçiboynuzu meyvesi posası genellikle sükroz, fruktoz ve glikoz gibi şekerlerde yüksektir. % 48 -% 56 şeker ve% 18 selüloz ve hemiselüloz içerir. Araştırmacılar, bu kapsüllerin biyoaktif bileşenler açısından son derece zengin olduğuna inanıyor.

Keçiboynuzu, diyet lifleri, siklitoller ve polifenoller gibi fitokimyasallar içerir. Onların en iyi yanı, düşük yağ oranlarıdır. Bu fitokimyasallar, antioksidan, anti-diyabetik, anti-kanser, anti-diyare ve anti-lipolitik özellikler dahil olmak üzere bir dizi faydaya sahip olabilir.

Keçiboynuzunun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Ülserleri Tedavi Edebilir

Keçiboynuzu, flavonoidler ve fenolik bileşikler, yüksek serbest radikal temizleme aktivitesine sahiptir. Mide mukozasını korurlar ve patojenik invazyonu önlerler.

İshal Tedavisine Yardımcı Olur

İshal, vücudunuzdaki bakteriyel veya viral bir saldırının başka bir yaygın yan etkisidir. Bebeklerde ve çocuklarda ishali kontrol etmek ve tedavi etmek iki kat daha kötüdür.

Plasebo kontrollü bir çalışmada, 3 ila 21 aylık bebekler (ishalli) 6 gün boyunca her gün 1.5 g / kg zengin keçiboynuzu tozu ile beslendi. Keçiboynuzu tozu kullanan bebeklerin emsallerine göre daha çabuk iyileştiği görülmüştür.

Güçlü Bir Antidiyabetiktir

Geleneksel tıpta keçiboynuzu güçlü bir antidiyabetik olarak öne çıkar. Keçiboynuzu sakızındaki çözünür lifler, sindirim sırasında karbonhidratların yapısını değiştirebilir. Lif, karbonhidrat bozulma oranını azaltır ve kan şekeri seviyenizi kontrol eder.

Meyve özü ayrıca flavonoidler, ve diğer antioksidanlar içerir. Bunlar pankreas hücrelerini oksidatif hasardan korur ve bu otoimmün hastalığın ciddiyetini kontrol eder.

Bazıları keçiboynuzu posasının insülin duyarlılığını artırabileceğini iddia ediyor. Ancak bu iddiayı destekleyen yeterli kanıt yoktur. Bununla birlikte, keçiboynuzu meyvesi hiperglisemiyi düzenleyebilir ve glikoz toleransını artırabilir.

Keçiboynuzunun Besin Değerleri Nelerdir?

Keçiboynuzu meyvesinin etinde önemli miktarda şeker bulunur. Sükroz, keçiboynunda bulunan en bol şekerdir (yaklaşık% 52 kuru madde) ve fruktoz ve glikoz küçük miktarlarda bulunur.

Lif, keçiboynuzu hamurunun başka bir bileşenidir (yaklaşık% 30-40). Çözünür fraksiyona göre daha fazla çözünmez lif içerir . Böylece daha fazla hemiselüloz, pektin, selüloz, odunözü ve diğer polifenolleri ve çözünür lifin yalnızca yaklaşık% 10’unu bulabilirsiniz.

Keçiboynuzu tohumunun beyaz ila kremsi beyaz endospermi olan keçiboynuzu zamkı, yüksek ekonomik öneme sahiptir. Esas olarak, yüksek moleküler ağırlıklı polisakkaritler olan galaktomannanlardan oluşur. Bu fermente edilemeyen polisakkaritler nedeniyle LBG’nin jölelerde, bebek mamalarında vb. Kullanılmasıdır.

Kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum gibi makromineraller çeşitli konsantrasyonlarda tanımlanmıştır. Kalsiyum içeriği 300 mg / 100g (dw) olabilirken, potasyum 90-1120 mg / 100g (dw) arasında değişir.

Keçiboynuzu meyveleri ayrıca demir, bakır, çinko, manganez, nikel, baryum, kobalt vb. İçerir. Mikromineraller arasında demir en yüksek konsantrasyona sahiptir.

Aktif bileşenlere gelince, keçiboynuzu meyvesi fitokimyasallarla doludur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.